Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini

U ovom tekstu ćete saznati nešto više o top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini. Videćete primere odličnih sajtova u nastavku teksta.
Prvi od trendova koji su se ustalili je video kao pozadina sajta, koji se sve više koristi. Mnogi marketari koriste ovaj trend kako bi stvorili moderan izgled sajta i da bi ostavili što bolji utisak na posetioce sajta.
Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini 1
Mrežni raspored stranice je bio veoma popularan među veb dizajnerima, međutim, u poslednje vreme dizajneri sve češće koriste asimetrični raspored stranice jer je vizuelno primamljiviji oku posetioca i očekuje se da će se sve više koristiti u budućnosti.
Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini 2
Sledeći trend koji se sve češće pojavljuje na sajtovima je parallax skrolovanje stranice. Parallax postoji duži niz godina, ali u poslednje vreme se sve češće koristi za pravljenje kreativnih veb sajtova i očekuje se da će se ustaliti kao trend i u budućnosti.
Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini 3
Sledeći trend je pravljenje sve više i više veb stranica sa interaktivnim sadržajem poput animacija i kontrolisanjem sadržaja pomoću pomeranja miša. Sajtovi više nisu samo statične prezentacije već postaju dosta interaktivniji i privlačniji za oko posetilaca.
Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini 4
Poslednji u nizu top trendova je minimalizam. Duže vreme je zastupljen, minimalizam predstavlja čist dizajn sa malo sadržaja i takav dizajn omogućava da se sajt brže učitava, ima bolju kompatibilnost za ekrane i daje korisnicima elegantni utisak prilikom pregledanja sajta.
Top 5 veb dizajn trendova u 2019. godini 5
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Слика 1ТП1Т

Saša Dvizac

Saša Dvizac je osnivač i CEO TURMALIN-a. Njegove ideje, vizija i preduzetnički duh su zacrtali pravac razvoja brenda Turmalin u narednim godinama. Takođe, on je zadužen za wordpress development kao i WEB i UX dizajn našeg sajta. Kao sertifikovani projektni menadžer (PwC) sa svojim iskustvom iz privrede kako u Srbiji tako i u SAD, kreirao je ideju i viziju brenda koja treba da omogući velikom broju ljudi zapošljenje i osposobljavanje za prekvalifikaciju u IT sektor putem rada na praktičnom primeru. Saša je završio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu kao Master inženjer menadžmenta u osiguranju i planira daljnju specijalizaciju u pravcu istraživanja sa fokusom na digitalizaciju oblasti prodaje i osiguranja pomoću UX metoda, digitalnog marketinga i razvoja softveskih rešenja.
Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: