Kako dodati animirani tekst u Elementoru

U ovom tekstu ćete saznati kako da dodate animirani tekst na sajt pomoću Elementora. Za početak, pomislićete šta će mi animirani tekst na sajtu? Naučno gledajući, ljudsko oko privlače pokreti, odnosno kada vide da se nešto pokreće odmah im privuče pažnju. U ovom slučaju je to animirani tekst. Ako želite nešto dodatno da istaknete na sajtu, da ljudi bolje obratu pažnju na to, opcija animiranog teksta je odlična.
Da biste napravili animirani tekst u Elementoru, potrebno je pronaći element Animated Headline i prevući ga na sredinu stranice. Iskucate neki tekst i kreativnost počinje. Kad počnete da uređujete tekst, pod odeljkom Content imate više mogućnosti. Pod opcijom Style, možete da izaberete Highlighted ili Rotating. Ako se odlučite za Highlighted, možete da izaberete različite vrste oblika pod opcijom Shape kao što se vidi na slici ispod. Uglavnom su to razne vrste podvučene reči, u drugačijem obliku.
Kako dodati animirani tekst u Elementoru 1
Ako se odlučite za Rotating, možete da se odlučite za različite vrste animacija pod opcijom Animation, kao što se vidi na slici ispod. Mogućnosti su razne, kucanje, brisanje, prevlačenje, okretanje i slično. Na vama je da se igrate i budete kreativni.
Kako dodati animirani tekst u Elementoru 2
Nakon što smo odredili animacije, sledeća stvar je pravljenje, odnosno kucanje teksta. Ispod postoje opcije Before Text – gde kucate tekst koji će biti normalan, Highlighted/Rotating Text – gde kucate tekst koji će imati animaciju i After Text – gde kucate tekst koji će takođe biti normalan. Nakon toga možete da odredite vreme trajanja animacije i da li će biti ponavljajuća ili ne, kao i poravnanje teksta i HTML tag.
Kako dodati animirani tekst u Elementoru 3
Kada ste sve ovo podesili, možete u odeljku Style da dodatno stilizujete tekst i animaciju. Možete da promenite boju i veličinu slova, font, dekoraciju i sve ostalo što se tiče teksta pod opcijom Headline. Zatim što se tiče animacije pod opcijom Shape, može se promeniti debljina linije, da li će biti iznad ili ispod teksta, kao i da li će krajevi linije biti zaobljeni ili ne.
Kako dodati animirani tekst u Elementoru 4
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.

Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: