Traka napretka čitanja – kako je dodati u WordPressu

U ovom tekstu ćete saznati kako da dodate traku napretka čitanja na WordPress sajt. Prva stvar koju je potrebno uraditi je da u vašoj kontrolnoj tabli instalirate i aktivirate plugin Reading progressbar.
Traka napretka čitanja - kako je dodati u WordPressu 1
Nakon što smo to uradili, krećemo sa podešavanjem. Traka napretka čitanja ima mnoštvo stvari koje je potrebno podesiti. U kontrolnoj tabli pod odeljkom Settings, treba kliknuti na Reading progressbar i zatim će vam se prikazati prozor kao na slici ispod.
Traka napretka čitanja - kako je dodati u WordPressu 2
Možete da podesite visinu trake, boju trake i boju njene pozadine, poziciju na kojoj će se nalaziti na sajtu, najčešće to bude na vrhu stranice. Zatim, možete podesiti na kojim stranicama će se nalaziti traka, da li samo na početnoj, na blog stranici, na svim člancima ili na svim stranicama. Nakon što ste to podesili kliknite na Save Changes dugme i na slici ispod možete videti primer kako traka može da izgleda.
Traka napretka čitanja - kako je dodati u WordPressu 3
Kada ste sve to podesili, videli ste kako izgleda traka i u zavisnosti od toga možete da smanjite visinu, promenite boju i budete kreativni dok ne postignete efekat koji vam se dopada. Takođe, na slici ispod možete videti kako traka izgleda na mobilnom telefonu.
Traka napretka čitanja - kako je dodati u WordPressu 4
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: