Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu

U ovom tekstu ćete saznati kako da kreirate stranicu na sajtu, na kojoj će se nalaziti objave sa društvene mreže ili sa više društvenih mreža.
Prva stvar koju je potrebno uraditi je kreiranje nove stranice u kontrolnoj tabli vašeg sajta i nazvati je društvene mreže ili kako već želite. Zatim ćete je ubaciti u meni i sačuvati promene. Tako smo napravili stranicu i krećemo sa kreiranjem njenog sadržaja.
Kako bi povezali društvene mreže sa sajtom, otići ćemo na sajt juicer.io koji nudi tu uslugu, uglavnom je plaćena, ali postoji i besplatna verzija ako se koriste objave samo sa dve društvene mreže.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 1
Potrebno je da kreirate nalog na Juicer sajtu, preko Google-a, Facebooka, Twittera ili preko email-a. Kada ste to uradili, dobijate opciju da izaberete izvor, odnosno društvenu mrežu sa koje želite da ubacujete objave na vašu stranicu sajta. Ubacite URL vaše stranice na društvenoj mreži i kliknete na dugme Create Source. Na taj način ste kreirali stranicu sa objavama sa društvenih mreža, možete dodati i drugu društvenu mrežu u ovoj besplatnoj verziji. Konkretno u ovom primeru možete videti objave sa Facebooka i video sadržaj sa Youtube-a na slici ispod.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 2
Nakon što ste to uradili, klikom na opciju Feed Settings, možete da modifikujete kako će stranica da izgleda. Možete da izaberete da li će objave biti postavljene u mrežu, da li će biti u slajderu, koliko objava u redu želite da imate, koje će veličine biti objave, kojim redosledom želite da budu objavljene i mnoge druge stvari. Budite kreativni. Zatim je potrebno kliknuti na opciju Embed In Your Site. U okviru nje izaberete I Have a WordPress Site, jer se tutorijal odnosi na WordPress sajt. Nakon toga je potrebno kliknuti na Download the Juicer WordPress Plugin. Kada ste to uradili, odete u kontrolnu tablu vašeg sajta, pod sekciju Plugins i okačite plugin koji ste upravo preuzeli, a zatim ga instalirte i aktivirate.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 3
Nakon što ste to uradili, potrebno je da sa Juicer sajta kopirate i ShortCode, koji ćete zatim u kontrolnoj tabli vašeg sajta nalepiti kao sadržaj vaše stranice objava sa društvenih mreža.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 4
Kada ste to uradili stranica vašeg sajta je u potpunosti kreirana i možete je videti na slici ispod. Kada posetilaca sajta klikne na objavu, ima opciju da je otvori na toj društvenoj mreži ili da je podeli na različitim društvenim mrežama.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 5
Ako ne želite da iznad vaših objava stoji rečenica Powered by Juicer i to možete izmeniti. Potrebno je da u kontrolnoj tabli vašeg sajta odete na sekciju Plugins i prilagodite Juicer plugin. Potrebno je obrisati tu rečenicu iz koda, kao što vidite na slici ispod, kao i da pored te rečenice umesto linka Juicer sajta postavite simbol #. Na taj način je rečenica uklonjena sa sajta.
Stranica objava sa društvene mreže u WordPressu 6
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: