Kako dodati animacije na pokret miša

Ako ste se nekada pitali kako se pravi 3D animacija, vidljiva uz pomeranje miša, ostanite sa nama do kraja ovog teksta, i saznajte.

 

Počećemo pravljnje naše animacije dodavanjem vidžeta sa slikom, dodaćemo tri slike sa planinama da bi smo dobili 3D efekat.

1.Dodavanje prve slike

Prvo što je potrebno da uradite je da izaberete prvu sliku, a to je i prvi sloj planine, u Elementoru postavite širinu slike do 100%, zatim u Advanced-u, u delu Custom Positioning, postavite sliku na apsolutni položaj. Sledeće što treba da uradite je da podesite horizontalni i vertikalni offset na VW, ovo nam pomaže da prilagodimo naš dizajn širini ekrana. Sledeće što treba da uradite  je da podesite vertikalnu orjentaciju na 25vw, i horizontalnu orjentaciju na 2vw.

Kako dodati animacije na pokret miša 1

2.Dodavanje druge slike

Zatim duplirate vašu sliku i postavite je na drugi sloj, u Advanced podešavanju pod Custom Positioning promenite brojeve offset-a, horizontalni broj obrišete a vertikalni ostavi kako jeste.

Kako dodati animacije na pokret miša 2

3.Dodavanje treće slike

Ponovite isti korak, duplirajte sliku odaberite vaš treći sloj i u Advanced posešavanju pod Custom Positioning postavite širinu na Custom, zatim jedinice na VW,  i Custome Width na 120 vw. Sledeće što treba da uradite je da u horizontalnoj orjentaciji postavite offset na –15vw, i vertikalnoj orjentaciji postavite offset na 10vw.

Kako dodati animacije na pokret miša 3

Sada ćete dodati vašu animaciju, tako što ćete u Motion Effects-u uključiti Mouse Effects, kliknite na Mouse Track i ostavite podrazumevane postavke. 3D Tilt promenite na suprotnu stranu i podesite brzinu na 1.

Proverite  da li animacija radi, tako što ćete preći mišem preko ekrana.

Da bi ste lakše upravljali svim slojevima, treba da pristupite navigatoru, tako što ćete kliknuti na desni taster miša i izabrati Navigator, zatim odaberite drugu sliku. U Motion Effects-u uključite Mouse Effects, zatim kliknite na Mouse Track i promenite pravac kretanja u direktan i brzinu do 0,5, a brzinu 3D Tilt-a postavite na 2.

I poslednju sliku, u Motion Effects-u uključite Mouse Effects, zatim na Mouse Track promenite pravac kretanja u direktan, i ostavite brzinu kakva jeste. U 3D Tilt-u postavite brzinu na 1.

Zapamtite, da ovaj efekat pomeranjem miša preko ekrana ne funkcioniše na telefonima i tablet uređajima, jer ne koriste miš.

Proverite da li ste uspeli tako što ćete pomerati miš preko ekrana.

Ako vam se dopao ovaj kratak vodič za kreiranje animacija, posetite naš blog za još zanimljivih ideja.

 

Tekst i slike preuzete sa izvora: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: