Najlakši način da izmenite CSS na WordPress sajtu

U ovom tekstu ćete saznati kakko da najlakše izmenite CSS na WordPress sajtu uz pomoć besplatnih alata. Za WordPress imate 2 plaćena plugina uz pomoć kojih možete izmeniti CSS, a to su Yellow Pencil i CSS Hero, međutim u ovom tekstu se nećemo bazirati na njima.
Alat koji ćemo koristiti je CanvasFlip Visual Inspector. Njega ne instaliramo na sajtu, jer nije plugin, već predstavlja Google ekstenziju i radi samo na Chrome-u. Vrlo lako i jednostavno možete da ga koristite za razliku od 2 gore navedena plugina koji su kompleksniji. CanvasFlip je besplatan i dovoljno je samo da ga instalirate na vašem pretraživaču kao ekstenziju i možete početi sa uređivanjem.
Najlakši način da izmenite CSS na WordPress sajtu 1
Što se tiče CanvasFlip-a, postoji i plaćena verzija, u okviru koje imate više mogućnosti. Možete da čuvate više projekata istovremeno na njihovom cloudu, možete odmah videti kakve ste promene napravili na sajtu, na taj način više ljudi istovremeno može da menja jedan sajt, što je vrlo korisno za veb dizajn agencije i za neke projekte na kojem radi više ljudi.
Jedna od mana ove ekstenzije je, što ne postoji opcija da uređujete i responzivne verzije za mobilne telefone i tablete, ali je prilično korisna za izmene na desktop verziji sajta. Prva stvar koju je potrebno uraditi je da na Google-u pronađete ekstenziju i instalirate. Nakon što ste to uradili potrebno je da je kliknete na vašem pretraživaču i pojaviće se kao na slici ispod.
Najlakši način da izmenite CSS na WordPress sajtu 2
Kada se klikne na dugme Inspect i krenete da pomerate miš po stranici, primetićete kako možete da selektujete različite sekcije i da ih menjate uživo na sajtu. Kada pritisnete na neku sekciju, imate mogućnost da promenite njenu veličinu, margine, razmake, boju, font i mnoge druge stvari. Naravno, sve ovo možete da menjate i u okviru Elementora i teme, koje ste koristili za izradu sajta, međutim neke stvari možda i ne možete da promenite kao što su razmaci kod zaglavlja ili jednostavno odmah želite da vidite promenu uživo na sajtu. Tada vam je lakše da koristite ovu ekstenziju.
Najlakši način da izmenite CSS na WordPress sajtu 3
Sve navedeno iznad možete menjati i u Elementoru, međutim postoje stvari i koje ne možete, o kojima ćemo pisati u nastavku teksta. Ako kliknete na određeni članak u sekciji poslednji članci na stranici, videćete da možete da promenite i osenčenost elementa, što nije slučaj u Elementoru. Sve što želite možete promeniti uživo na sajtu i zatim možete preuzeti fajl sa izmenama u CSS-u. Da biste to uradili, potrebno je da kliknete na opciju Info, a zatim da kliknete na dugme Export Changes kao na slici ispod i preuzećete fajl sa izmenama.
Najlakši način da izmenite CSS na WordPress sajtu 4
Kada ste kliknuli na to dugme, dobili ste zipovani fajl u okviru kojeg se nalazi css fajl. Otvorite ga u tekstualnom editoru i kopirate css kod koji vam je potreban da umetnete na sajt. Da biste to uradili, potrebno je da u kontrolnoj tabli vašeg sajta kliknete na opciju Customize. Zatim kada ste to uradili, potrebno je da otvorite opciju Custom CSS/JS i u okviru nje da nalepite kopirani css kod i kliknete na dugme Publish. Na taj način ste sačuvali promene na vašem sajtu u okviru kontrolne table sajta. Vidite i sami da je na ovaj način prilično brzo i jednostavno napraviti promene na sajtu.
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: