Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina

U ovom tekstu ćete saznati kako da napravite dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina. Nećemo se ograničiti samo na tekst, već ćemo koristiti i naslov članka, opis, sadržaj kao i link kao relevantnom članku. Prva stvar koju je potrebno uraditi je instalirati i aktivirati Slider Revolution plugin.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 1
Slider Revolution plugin je odličan u kreiranju slajdova i uz pomoć njega možemo da generišemo dinamički sadržaj iz objavljenih članaka na sajtu. Ako kliknete pod odeljkom Content Source na opciju Specific Posts izabraćete kreiranje slajdera na osnovu odabranih članaka sa sajta. Kada kliknete na to, pojave vam se dodatne opcije za podešavanje.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 2
Sada imate mogućnost da birate između popularnih članaka i skorašnjih članaka. Kada izaberete jednu od te 2 opcije, pojave vam se u listi članci koje manuelno možete da obrišete ako neke ne želite u slajderu. Imate opcije da izaberete po čemu ćete sortirati članke, kao što su ID članka, datum, naslov, autor, broj komentara i slično. Možete da odredite smer sortiranja da li će biti uzlazni ili silazni. Zatim imate opciju ograničenja članaka po slajderu, najbolje na 4-5, kao i ograničenje karaktera uz slajder, oko 50 je optimalan broj karaktera.
Ako želimo ručno da dodamo članke u slajder, neophodno je da znamo njihove ID brojeve, kako bi ih ukucali u listu. Te brojeve najlakše saznamo tako što otvorimo u kontrolnoj tabli sve članke, zatim otvorimo određeni članak i u njegovom URL-u vidimo deo linka npr. post=345, gde je 345 proizvoljan broj koji se menja od članka do članka i predstavlja njegov ID broj.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 3
Kada smo podesili članke koje želimo da ubacimo, potrebno je da damo naslov i naziv slajdera, kao i da podesimo shortcode slajdera. Nakon toga biramo tip slajdera kakav hoćemo da bude – Standard, Hero ili Carousel. Nakon toga podešavamo i veličinu slajdera, u zavisnosti od toga na kolikom delu ekrana želimo da ga prikažemo i prikazano nam je kako bi izgledao na različitim ekranima, na desktop računaru, laptopu, tabletu ili mobilnom telefonu.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 4
Kada smo podesili osnovna podešavanja slajdera, sledeće što radimo je kreiranje tog slajdera onako kako želimo da izgleda. Podešavamo izdvojenu sliku, naslov članka, opis te sekcije, kako bi ljudi znali šta će videti kada otvore članak ili stranicu.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 5
Podešavanje slajdera i stilizovanje teksta se vrši prilično jednostavno i brzo prevlačenjem elemenata na ekran, nalik na pravljenje stranica u Elementoru. Podešavaju se veličine sekcije koje će biti postavljene na izdvojenu sliku na slajderu, dugmad i njihove osobine gde će voditi klikom na iste i ostala stilizacija. Kako bi podesili link na dugme, s obyirom da link nije isti za svaki slajd, potrebno je pod opcijom Actions, postaviti da Click bude Simple Link, da Lynk Type bude a Tag Link i kod polja Link URL ukucati {{link}} čime će se link automatski generisati.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 6
Nakon što smo sve ovo uradili, ostalo je da podesimo animaciju delova slajdera, kada i kako će se pojaviti naslov, opis i dugme na izdvojenoj slici. Kada smo sve to uradili naš slader je završen. Pogledajte na slici ispod, kako izgleda slajder kada je postavljen na sajt.
Kako napraviti dinamičke slajdere pomoću Slider Revolution plugina 7
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.

Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: