Elementor dodatak – napredni responsive meni

U ovom tekstu ćete videti kako funkcioniše fleksibilni i funkcionalni dodatak pomoću kojeg možete napraviti napredni meni bez kucanja koda.

Ovaj dodatak dolazi sa dva različita rasporeda, jedan je preko pola ekrana a drugi je preko celog ekrana. Kod celog ekrana, kada korisnik klikne na meni dugme, meni se prikaže preko celog ekrana. Ovaj stil menija pomaže u uštedi prostora na sajtu i za responsive verzije sajta. Kod raspored preko pola ekrana, meni iskače sa leve ili desne strane ekrana, u zavisnosti od toga kako podesite. Ovo je odlična opcija za responsive verzije sajta za mobilne telefone ili tablete.

Kreiranje responsive menija preko polovine ekrana

Elementor dodatak - napredni responsive meni 1

Meni možete napraviti jednostavnim prevlačenjem dodatka iz liste elemenata i izabrati vrstu menija sa liste (glavni meni, podmeni). Možete da podesite poravnanje, na levo, na desno ili u sredini, možete da podesite breakpoint menija (tablet ili mobilni opcija), na kojoj širini ekrana se više ne prikazuje ceo meni već samo hamburger dugme i izaberete off-canvas opciju prikazivanja menija. Zatim kliknete na podešavanje stila i tu možete da prilagodite meni kako želite, promenom tipografije, boje pozadine, animacija i druge ponuđene opcije.

Elementor dodatak - napredni responsive meni 2

Kreiranje responsive menija preko celog ekrana

Elementor dodatak - napredni responsive meni 3

I ovaj meni se pravi na isti način, jednostavnim prevlačenjem dodatka iz liste elemenata, izaberete vrstu menija sa liste. Podesite poravanja i namestite da breakpoint bude opcija always i izaberete opciju full screen prikazivanja menija. Zatim ponovo kroz podešavanje stila prilagodite meni onako kako želite da izgleda.

Elementor dodatak - napredni responsive meni 4

Nakon što ste napravili meni, takođe možete da pogledate kako on izgleda u responsive verzijama sajta. Sa ovakvim dodatkom, možete da napravite prilično kreativne i interesantne menije uz pomoć kojih i sam sajt izgleda lepše.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.

Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: