4 načina da napravite slike za blog i grafiku za društvene mreže

Svi želimo da nam sajt izgleda što lepše i privlačnije i zasluge za to delimično idu i slikama koje koristimo na našem sajtu. U ovom tekstu ćete videti kako da napravite dobre slike za vaš blog ili sajt, kao i grafike za društvene mreže.
Pre nego što počnemo, kako bi vam sajt funkcionisao brzo i dobro, potrebno je da vam slike ne budu prevelike veličine i iz tog razloga se često koristi neki alat za kompresiju slika. Jedan od tih alata je ShortPixel plugin koji se često koristi za optimizovanje slika za sajtove. On ima i besplatnu i plaćenu verziju, u zavisnosti od toga koliko slika vam je potrebno da optimizujete mesečno. U besplatnoj verziji imate mogućnost da optimizujete 100 slika mesečno.
4 načina da napravite slike za blog i grafiku za društvene mreže 1
Osnovni način kreiranja slika je pomoću PowerPointa, tako što izaberete određene slike, da li one koje ste sami uslikali ili koje ste preuzeli sa nekih od besplatnih sajtova kao što su Unsplash ili Pexels. Zatim u PowerPointu dodajete tekst i pravite grafike kakve želite.
Ako želite malo ozbiljnije da pravite slike, postoji online grafički editor slika Canva. U okviru Canve, možete besplatno da dizajnirate slike kakve želite, kao i da preuzmete dostupne slike. Međutim, za veiki broj slika je potrebno platiti oko jednog dolara kako ne biste imali neke linije na pozadini slika i na taj način besplatan program ipak ne bude besplatan. Zbog toga je potrebno dobro isplanirati koliki vam je budžet i koja vam je najbolja opcija, pa je nekad bolje koristiti i plaćene verzije programa.
4 načina da napravite slike za blog i grafiku za društvene mreže 2
Jedan od programa koji možete koristiti za kreiranje lepih slika je Stencil. Postoji plaćena i besplatna verzija programa. U besplatnoj verziji ste ograničeni sa opcijama, nemate puno besplatnih slika koje možete da preuzmete, a isto tako ste ograničeni i sa brojem slika koje možete da kreirate i sačuvate mesečno. U okviru Stencila, možete da dodajete tekst na slike, da mu promenite boju, font, veličinu, poziciju i ostalu stilizaciju, kako biste dobili odlične slike. U WordPressu postoji plugin Stencil, tako da možete direktno u WordPressu da ubacite slike sa Stencila, bez toga da morate da se prijavite na svoj nalog na Stencil sajtu.
4 načina da napravite slike za blog i grafiku za društvene mreže 3
Sledeći program koji možete koristiti je Design Pickle. U okviru njega, mesečno placate veću cenu, ali slike i grafike ne pravite vi sami već dizajner dodeljen vama. Zatražite od dizajnera šta želite da vam se napravi i on će to uraditi. Mogu da vam naprave slike za blog, razne grafike za društvene medije, da vam kreiraju dizajn za majice i slično. Neće vam dizajnirati logo ili nešto za šta je potrebno mnogo razmišljanja i posla, uglavnom se baziraju na kreiranju grafika za štampu. Uvek imate istog dodeljenog dizajnera i uglavnom ćete moći 2 stvari dnevno da tražite da vam se urade.
4 načina da napravite slike za blog i grafiku za društvene mreže 4
I na kraju, možete unajmiti svog ličnog dizajnera, da li nekog iz vašeg okruženja, koga poznajete ili preko nekih sajtova za frilensere, kao što je UpWork, Freelancer ili OnlineJobs.ph. Na taj način znate sa kim tačno sarađujete i lično dogovarate sve uslove saradnje.
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube

Zainteresovani ste za usluge naše agencije?

Ukoliko ste zainteresovani za neku od naših usluga, ostavite nam svoj email kako bismo Vas kontaktirali za više informacija.

Ауторска слика

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: