4 korisne Google Chrome ekstenzije

U ovom tekstu ćete saznati koje Google Chrome ekstenzije mogu da vam budu od koristi prilikom rada.
Prva od njih je HideRec. Ona vam omogućava da u okviru Youtube-a ukloniti sve videe na početnoj strani, kako vam ništa ne bi odvlačilo pažnju ako hoćete nešto da pretražite. Takođe možete da sklonite i predložene videe sa desne strane dok gledate neki, kao i komentare, plejliste, i slično.
4 korisne Google Chrome ekstenzije 1
Druga je Full Page Screen Capture. Uz pomoć nje možete da napravite snimak ekrana bio kog sajta i kada to uradite možete da sačuvate kao pdf ili png fajl. Često se koristi za pravljenje portfolio stranica, kako bi bili prikazani lepo. Primer toga možete videti na slici ispod.
4 korisne Google Chrome ekstenzije 2
Treća po redu je Color Pick Eyedropper. Pomoću te ekstenzije možete na bilo kom sajtu na bilo kom mestu preuzeti naziv, odnosno kod neke boje koja vam se svidi. Potrebno je samo da kliknete na boju i odmah ćete moći da je sačuvate kako bi je kasnije koristili.
4 korisne Google Chrome ekstenzije 3
Četvrta ekstenzija po redu i poslednja koju ćemo navesti u ovom tekstu je VidIQ. Uz pomoć toga, možete na Youtube-u videti podatke o videu koji trenutno gledate. Koliko ima pregleda po satu, koliko ima pregleda ukupno, kakav je SEO videa, koliko pretplatnika ima nalog koji je objavio snimak, koliko njih se po satu pretplati i mnoge druge stvari.
4 korisne Google Chrome ekstenzije 4
Nadam se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da ste naučili nešto novo, ako vas interesuje čitanje još saveta za samostalni rad, možete ih pogledati na našem blogu, a u slučaju da želite da se konsultujete sa profesionalcima, kliknite na ovaj link.
Izvor: youtube
Author picture

Ostavite komentar:
Podelite ovaj članak: